Zlodějka (37) sebrala z autobusu cizí zavazadla. Okradené ženy ji sledovaly z okna
ilustrační foto: CC0
Louny

Most, Chomutov, Louny - Vyšetřovatel mostecké policie obvinil ze zločinu krádeže 37letou ženu z Chomutova. Ta měla z autobusu na lince Praha – Chomutov odcizit cizí zavazadla. Díky všímavosti svědka byla nepoctivá cestující zadržena týž den o pár hodin později v Lounech.

S ohledem na čas spáchání v době vyhlášeného nouzového stavu ženě za zločin hrozí až osmiletý trest odnětí svobody. Nekradla poprvé. V minulosti byla odsouzena k několika nepodmíněným trestům a z posledního výkonu přišla loni. O pár měsíců po návratu z vězení se tedy ocitla opět na šikmé ploše.

Obviněná jela dálkovým autobusem z Prahy do Chomutova. Vystoupila však v Mostě. "Ač měla při sobě svoje zavazadlo, přesto si navíc ze zavazadlového prostoru autobusu vybrala dvě cizí tašky. Ty patřily ovšem ženám, které jely do Chomutova. A tam zjistily, že o ně během cesty přišly," sdělila blíže policejní mluvčí Ludmila Světláková.

V Mostě si dokonce z okna autobusu všimly neznámé ženy, která s nimi cestovala, a při chůzi balancovala pod tíhou nesených tašek. Až v Chomutově jim došlo, že ta žena vlastně nesla ty jejich. Shodou okolností žena po několika hodinách jela opačnou linkou z Mostu do Prahy. Tam ovšem díky prozřetelnosti jednoho svědka nedorazila.

"Na lounské zastávce na ni již čekali policisté a s nimi pak už ne autobusem cestovala na policejní oddělení. U sebe měla tašku s částí odcizených věcí, které policisté zajistili. Žena uvedla, že cestou vypila láhev tvrdého alkoholu, policisté jí na oddělení naměřili 0,35 promile alkoholu v dechu. Celkem měla poškozeným ženám odcizit osobní věci v celkové hodnotě 12 tisíc korun," pokračuje policejní mluvčí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru