Přesně rok od prvního případu: V kterém okrese Ústeckého kraje dosud zemřelo nejvíce osob?
V nemocnicích po celé zemi pomáhají stovky vojáků. Foto: Armáda ČR
Louny

Ústecký kraj – Přesně před jedním rokem, 1. března 2020, potvrdily testy ve Státním zdravotním ústavu první tři případy nákazy novým koronavirem. Jeden z nich byl z Děčína. Přesně po roce je v Ústeckém kraji rekordní počet nemocných osob. Stovky lidí zemřely.

Rok od prvního potvrzeného případu nezvládá česká vláda již několikátou vlnu epidemie, zavádí velmi přísná omezení svobodného pohybu osob. V Ústeckém kraji je momentálně přes 11,5 tisíce aktivních případů potvrzené nákazy. Křivka dál narůstá. Více nemocných lidí zde ještě nebylo, a to ani při kulminaci v říjnu a poté opět v lednu.

V kraji pod Krušnými horami je dosud potvrzeno 1520 úmrtí osob, které měly zároveň pozitivní test. Jde o číslo, které se zpětně může ještě o několik osob navýšit.

Ministerstvo zdravotnictví rovněž uvedlo počty úmrtí podle jednotlivých okresů. Tato data jsou ale zpožděna přibližně o týden, proto je součet těchto případů nižší než celkových 1520 zemřelých. Dosud nejvíce obětí má okres Děčín, a to 250 pacientů. O devět lidí méně zemřelo na Chomutovsku. Okres Most eviduje 232 úmrtí s covidem, na Litoměřicku jde o 224 osob. Teplicko a Ústecko mají ve smutné statistice shodně po 182 úmrtí pacientů. Nejméně, 134 zemřelých, je z okresu Louny.

V Ústeckém kraji bylo dosud vykázáno necelých 30 tisíc očkování.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru