Husitské náměstí získá zcela novou podobu! Město do ní investuje 9,5 milionu
Husitské náměstí zkrášlí stromy a nová kašna s husitským kalichem. Foto zdroj: Město Žatec
Louny

Žatec - Zcela novou podobu získá během letošního roku Husitské náměstí, takže se promění celý prostor před železným mostem. Investice města za 9,5 milionu korun bude probíhat od května do září, kvůli tomu se také dočasně omezí doprava na Husitském náměstí.

Náměstí získá nový střed, jejž budou tvořit čtyři stromy a kašna. Nově budou pod stromy osazené lavičky pro posezení. Důležitým detailem bude podoba čtvercové kašny, nad níž se bude tyčit husitský kalich – nová tvář náměstí tak zdůrazní jeho jméno a vůbec významnou husitskou tradici Žatce.

Proměna náměstí nebude spočívat jen ve zkrášlení. Praktický význam bude mít nová kamenná dlažba a také tři desítky parkovacích míst. Jedna ze tří cest, lemujících náměstí, bude jednosměrná. Osazené budou také nové odpadkové koše a lampy veřejného osvětlení.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru