Žatečan (40) už nebude škodit svými krádežemi! Při jeho poslední akci ho odhalil policista v civilu
ilustrační foto
Louny

Žatec - Za mřížemi vazební věznice skončil 40letý muž ze Žatce, který za posledních pár měsíců svými krádežemi napáchal škody za více než 100 tisíc korun.

Podle zjištění policistů měl nejprve v listopadu loňského roku odcizit u nádraží v Žatci tzv. rázový utahovák v hodnotě cca 50 tisíc korun. Policisté ho však viní i z dalších krádeží, ke kterým došlo letos na jaře. V průběhu dubna se měl opět v Žatci v ulici Francouzská násilím dostat do dvou zaparkovaných vozidel a odcizit z nich například pracovní rádio, koženou aktovku s fakturami a dalšími věcmi, různé nářadí i doklady k vozidlu. Ve stejném měsíci měl ještě vniknout do sklepa patřícího k bytu v ulici Svatováclavská, prohledat ho a odcizit tam krabice s náhradními díly k mobilním telefonům, porcelánový servis a sklenice na šampaňské.

Když policisté díky své osobní znalosti a zajištěným stopám ustanovili muže, který se měl popsaných skutků dopustit, zahájili jeho trestní stíhání pro trestné činy krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody.

Ani zahájené trestní stíhání však obviněného neodradilo od pokračování v trestné činnosti. V pondělí ráno potkal žatecký policista, který měl volno a venčil u řeky Ohře svého psa, muže vezoucího kárku. V dotyčném poznal recidivistu, kterým se policisté opětovně zabývali. Pojal proto podezření, že na kárce překryté hadrem neveze šrot, jak mu na jeho dotaz tvrdil, ale něco jiného. Když zjistil, že ve vozíku je benzínový kultivátor, zavolal na linku 158. Podezřelého pak zadržela přivolaná policejní hlídka. Přiznal, že kultivátor včetně příslušenství odcizil ráno z pozemku jednoho rodinného domu, kam vnikl přes poničený plot.

"Vyšetřovatel tedy rozšířil již probíhající trestní stíhání o další krádež a vzhledem k pokračování v trestné činnosti podal podnět ke vzetí obviněného do vazby. Recidivista, který byl pro majetkovou trestnou činnost opakovaně odsouzen k trestu odnětí svobody, tak bude na výsledek vyšetřování čekat opět ve věznici. Tam by mohl v případě odsouzení strávit až další tři roky," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Chcete se i Vy podílet na objasňování protiprávních jednání? Přidejte se k policii! Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje přijímá do služebního poměru nové uchazeče. Mají především zájem o ty, kteří žijí v Ústeckém kraji, a kteří vnímají práci policisty jako své celoživotní poslání. Další informace k přijetí do služebního poměru zde.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru