Žatecká Dočesná jinak: Po celém městě by se mohlo letos konat až čtyřicet akcí!
Foto z loňského ročníku akce. Zdroj: Město Žatec
Louny

Žatec - Zhruba čtyřicet akcí by se mohlo letos konat v rámci Žatecké Dočesné jinak. Tolik žádostí o podporu evidovalo město poté, co zveřejnilo nabídku na finanční podporu.

Vzhledem k epidemiologické situaci se ani letos, stejně jako před rokem, nebude konat tradiční Dočesná, která měla podobu obrovské dvoudenní akce, jíž se zúčastňovaly desítky tisíc lidí. Nahrazuje ji opět řada většího počtu menších akcí, které se mohou konat jak ve městě, tak v místních částech.

„K modelu Žatecké Dočesné jinak a podpoře menších akcí různých pořadatelů jsme letos znovu přistoupili poté, co se loňská premiéra osvědčila,“ vysvětlila předsedkyně Komise pro kulturu a cestovní ruch Simona Schellová. Právě komise všechny žádosti přijímala, hodnotila a poté doporučila radním, které akce a v jaké výši podpořit.

Jednou z největších výhod Žatecké Dočesné jinak je fakt, že se akce, připomínající chmelařskou tradici, konají po celém městě včetně jeho místních částí a v průběhu celého léta.

Město na finanční podporu akcí v rámci Žatecké Dočesné jinak uvolnilo z rozpočtu 1 milion korun. Ani tato částka ale nepokryje všechny náklady pořadatelů. Rozpočet všech navrhovaných akcí měl být 3,8 milionu korun, celková suma požadovaná na podporu od města se vyšplhala na 2,8 milionu Kč. Z toho vyplývá, že komise musela mezi žadateli jednak vybírat a jednak omezovat poskytnuté příspěvky, které mohly být maximálně do výše 50 tisíc Kč.

Přesto se objevilo několik návrhů na pořádání akce za větší cenu, o nich zvlášť rozhodovalo zastupitelstvo města. Kompletní program Žatecké Dočesné jinak bude zveřejněn jednotlivě na měsíce červenec, srpen a září, jakmile budou uzavřené smlouvy se všemi pořadateli a potvrzené definitivní termíny akcí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru