Lidé v Lounech mohou od června sledovat kvalitu ovzduší, měří ji monitorovací stanice u školy
Instalace monitorovací stanice. Foto zdroj: Město Louny
Louny

Louny - Město Louny prostřednictvím společnosti Agdatacity.cz umístilo v pondělí 31. května v lokalitě u Základní školy Prokopa Holého v Lounech komplexní monitorovací stanici osazenou senzory.

Monitorovací stanice ve dvouletém období bude od začátku měsíce června po dobu 24 hodin měřit koncentrace prachových částic (PM1, PM2,5, PM4 a PM10), oxidu dusičitého (NO2) a přízemního troposférického ozónu (O3).

Data z měření jsou odesílána v pravidelných 5 až 15minutových intervalech do internetové aplikace. Občané mohou sledovat kvalitu ovzduší na internetových stránkách Městského úřadu Louny pod odkazem - Monitoring kvality ovzduší.

Projekt měření kvality ovzduší je realizován za podpory Nadačního fondu Nexen Tire Europe z výzvy č. 2/2021. Příspěvek nadačního fondu je 50.000 Kč.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru