Bývalý Klášter kapucínů se začne opravovat letos na podzim
Bývalý Klášter kapucínů se začne opravovat letos na podzim. Foto: Sandra Veverková
Louny

Žatec - Rekonstrukce kulturní památky bývalého Kláštera kapucínů, který se má proměnit v polyfunkční a robotické centrum, by měla začít nejpozději letos na podzim. Předpokládaná cena za všechny práce má být zhruba 80 milionů korun.

Zastupitelstvo města na své červnové schůzi schválilo financování celé rekonstrukce. Město využije dvě dotace v celkové výši 23,7 milionu korun, z vlastních zdrojů přidá 15 milionů korun, které jsou určené především na spolufinancování dotace z Integrovaného regionálního operačního programu. Další peníze na rekonstrukci mají pokrýt jak částky z rozpočtu pro roky 2022 a 2023, tak v případě potřeby částečně i úvěr.

Po rozhodnutí o financování zbývá ještě vybrat firmu, která opravu kláštera zajistí. „Nyní probíhá výběrové řízení na dodavatele stavby, které se prodloužilo kvůli dodatečným dotazům. Obálky s nabídkami se otevírají 16. července, ale teoreticky se to může ještě posunout. Stavba začne ještě letos, počítáme, že by to mohlo být během září,“ uvedla vedoucí Odboru rozvoje města MěÚ Žatec Kateřina Mazánková.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru