Tip na víkend: Hradozámeckou nocí na Krásném Dvoře provede návštěvníky mladý hrabě Evžen Karel
Foto zdroj: Zámek Krásný Dvůr
Louny

Krásný Dvůr - Poslední červencový večer patří na Krásném Dvoře kostýmovaným prohlídkám zámku i parku. 31. července se zámek připojí k dalšímu ročníku Hradozámecké noci.

Píše se rok 1815 a na Krásném Dvoře pobývá mladý hrabě Evžen Karel se svou matkou a tetou Fany, stejně jako každé léto. Hrabě návštěvníky provede interiéry zámku, poví o historii svého rodu, zavzpomíná na časté pobyty na Krásném Dvoře, své dětství a významné návštěvy zámku.

Vyprávění mladého hraběte doplní jeho matka Marie Terezie hraběnka Černínová či teta Františka hraběnka Šternberková. Odvážlivci se mohou vydat na noční procházku zámeckým parkem v doprovodu hraběnky Marie Terezie Černínové. Hraběnka během dvouhodinové procházky seznámí návštěvníky se vznikem parku i se stavbami v něm stojícími.

Prohlídky zámku začínají v časech 19:00, 20:00, 21:30 a 22:30. Vstupné na prohlídky zámku činí 160 Kč, snížené vstupné 130 Kč, děti od 6 do 18 let 80 Kč. Procházka parkem začíná ve 23:00. Vstupné na procházku parkem činí 130 Kč, snížené vstupné 100 Kč, děti od 6 do 18 let 70 Kč.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru