Při zářijových nehodách na Lounsku zemřel jeden člověk. Policie sdělila, kvůli čemu řidiči bourali nejčastěji
Ilustrační foto, zdroj: HZS Ústeckého kraje
Louny

Lounsko - O patnáct nehod méně než v loňském roce řešili policisté během uplynulého měsíce na Lounsku. Počet kolizí se tentokrát zastavil na čísle 125.

Stejně jako vloni přišel v září při jedné z nehod v lounském okrese o život jeden člověk. Oproti loňskému září bylo při nehodách zraněno o 22 méně účastníků. Letos bylo zraněných 28, z toho dva lidé utrpěli těžká zranění. Celkové škody se vyšplhaly na částku 8,1 milionu korun, což je přibližně o 1,1 milionu méně než vloni v září.

Řidiči motorových vozidel způsobili 98 nehod, řidiči ostatních vozidel 3 nehody a chodci byli na vině dvakrát. Střet se zvěří řešili policisté dvaadvacetkrát, těchto nehod bylo ve srovnání s loňským zářím o čtyři méně. "Nejčastěji řidiči bourali kvůli nesprávnému způsobu jízdy (71x), nepřiměřené rychlosti (14x) a nedání přednosti v jízdě (12x). Ve čtyřech případech došlo ke kolizi v důsledku riskantního předjíždění. Sedm z viníků nehod bylo podle zjištění policistů pod vlivem alkoholu," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru