Ročov – Před několika týdny se začala opravovat protipožární nádrž v Břínkově. Ta totiž už minimálně dvě desítky let nesloučila ke svému účelu. Nebyla v ní totiž žádná voda. Teď už jsou opravy hotové.

Technici nejprve nádrž sanovali a vybetonovali. Poté se postavil tzv. požerák na regulaci hladiny. „Oprava břínkovské požární nádrže se plánovala již řadu let, jsem rád, že našemu vedení se podařilo vše dotáhnout do zdárného konce. Nebylo to pouze o tom udělat projekt, ale nádrž se musela nově zaměřit, změnit v Katastru nemovitostí druh pozemku (do nedávna to byla komunikace) apod,“ řekl starosta městyse Ročov Vojtěch Václav Pour.

Vedení radnice se podařilo získat dotaci ve výši cca 600 000 Kč od Ministerstva zemědělství ČR. Oprava stála cca 1,2 milionu Kč. Nově opravená nádrž je nyní ozdobou návsi v Břínkově. „Teď je před námi ještě druhá etapa, tzn. přivést k nádrži vodu z bývalého vodojemu. Tuto akci chceme udělat v těsné spolupráci se ZD Podlesí Ročov. Nádrž bude plnit svůj účel po hodně letech,“ dodal na závěr Pour.

2110nadrz

2110nadrz5

2110nadrz6

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru