Chodníky u městských hradeb v Žatci čeká oprava. Kdy, zatím není jasné
Foto: Jitka Fárová
Louny

Žatec - Stavební úpravy stávajících chodníkových ploch v lokalitě městských hradeb, resp. na hranici městské památkové rezervace v Žatci (dále jen MPR), to řeší připravená projektová dokumentace, kterou si nechalo zpracovat město.

Projektová dokumentace řeší stavební úpravy stávajících chodníkových ploch v lokalitě městských hradeb, resp. na hranici městské památkové rezervace v Žatci (dále jen MPR). Jedná se o západní hranici památkové rezervace, zadavatelem označena jako I. etapa. Dotčený úsek plánované opravy území města pod hradbami MPR, resp. její I. etapy začíná při jihozápadním okraji u vyústění ul. Dvořákova na ul. Nákladní a končí při severním okraji při křížení ulic Krátka a Nákladní.

Celková délka trasy je 675 m (bez vedlejších připojených chodníků). Projektová dokumentace navazuje na architektonickou studii "Hradby v Žatci" zpracovanou ateliérem Šmídová landscape architects, s. r. o., zpracována v prosinci 2019. Studie řeší revitalizaci celého území sousedícího s původním opevněním, tedy území takřka po celém vnějším obvodu MPR. Studie je rozdělena do tří etap, přičemž projektová dokumentace řeší pouze I. etapu.

Kdy práce na opravách začnou, zatím není jasné. Pokud vše půjde podle plánu, mohlo by se s opravami začít ještě v letošním roce.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru