V Lounech byl zřízen adaptační klub pro ukrajinské děti. Zajišťuje volnočasové aktivity i vzdělávání
Foto zdroj: město Louny
Louny

Louny - Od 15. března funguje při Mateřské škole Fügnerova ve spolupráci s Městkou knihovnou Louny v prostorách Klub(ovny) Luna adaptační klub pro ukrajinské děti. Hlavním posláním klubu je zajistit hlídání, volnočasové aktivity a vzdělávání dětí z ukrajinských oblastí zasažených válkou.

Založení klubu umožnilo vznik míst zejména pro "předškoláky", jejichž výuku je město povinno zajistit. Maminky se mohou také díky činnosti klubu ucházet o zaměstnání a co nejrychleji do něj nastoupit.

V současné době je kapacita klubu zcela naplněná (12 dětí). Od 1. dubna bude klub využívat pouze část prostoru Klub(ovny) Luna a tak se vrátí zpět aktivity, které musely být částečně omezeny a přesunuty do Městské knihovny na náměstí. Režim klubu je obdobný režimu dětské skupiny a fungovat bude do 30. června. Tento týden se uskutečnilo setkání se zástupci dětí, kde byly předány nejdůležitější informace o pravidlech, fungování klubu a o zápisech do škol. Pro tyto děti budou probíhat zápisy do škol až ve druhém kole v červnu a červenci. Nejprve bude tedy uspokojena poptávka na umístění dětí do MŠ a ZŠ občanů trvale žijících v Lounech, Nečichách a Brlohu a až následně proběhne II. kolo zápisů.

Od září 2022 bude zřízena dětská skupina při téže MŠ, která bude provozována v nových prostorách v ulici Fügnerova 1668 (v přízemí budovy Městské pečovatelské služby s denním stacionářem). Tato dětská skupina umožní rozšíření dosavadních kapacit mateřských škol o 25 míst.

2403adaptacniklub2

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru