Retro Muzejní noc v Žatci ukázala dětem zábavu jejich rodičů či babiček
Foto zdroj: město Žatec
Louny

Žatec - Stany s nimiž se jezdilo k Balatonu, táborák s country hudbou, hry pro děti jako mikádo, skákání přes švihadlo nebo blechy. Ve znamení návratu do 70. nebo 80. let se odehrála Muzejní noc v zahradě žateckého regionálního muzea.

Akci navštívilo skoro půldruhé stovky návštěvníků, kteří si užili retro zážitek, který pracovníci muzea připravili jako doprovodnou akci k výstavě Vzpomínky naší maminky (do 30. října 2022). „Výstava je určená spíše pro dospělé, kteří si na ní mohou oživit své vzpomínky na dětství. Akce v zahradě je naopak spíše pro děti, které si mohou vyzkoušet hry a zábavu, jakou běžně znali jejich rodiče či prarodiče, ale ony samy ji neznají,“ vysvětlila akci v zahradě ředitelka muzea Radmila Holodňáková.

V rámci tradiční Muzejní noci v Žatci byla zdarma přístupná i další zajímavá místa – Chrám chmele a piva, knihovna, další budovy regionálního muzea či Muzeum pivovarnictví Žatecka. Součástí muzejní akce bylo i představení nové procházkové trasy Mezi žateckými komíny, již připravil spolek A dál? ve formě mobilní aplikace, jež bude běžně ke stažení od června.

foto

2405retro2

2405retro4

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru