Technický stav, požití alkoholu, bezpečnostní pásy. Lounští policisté kontrolovali řidiče i cyklisty
Ilustrační foto
Louny

 

Lounsko - V minulém týdnu se lounští dopravní policisté zapojili do dopravně bezpečnostní akce zaměřené především na kontrolu dodržování povinností řidičů.

 

 

Policisty bylo možné potkat na různých stanovištích v celém lounském okrese. Policisté kontrolovali zákonem stanovené povinnosti jako zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní, neopominuli kontrolu technického stavu vozidel, používání zádržných systémů a dodržování dalších předpisů stanovených platnou legislativou.

"Nejčastější pochybení, a to nevyhovující technický stav u dopravních prostředků, bylo zjištěno u třiatřiceti řidičů, z toho jeden cestoval bez registrační značky. V deseti případech řidiči při jízdě nepoužili bezpečnostní pás, sedmkrát při řízení drželi hovorové nebo záznamové zařízení. Ve dvou případech řidiči nepředložili doklad o pojištění odpovědnosti, třikrát řidiči nepředložili řidičský průkaz a jeden dokonce neměl řidičské oprávnění. Dále bylo také zjištěno pochybení u čtyřech cyklistů," uvedl policejní mluvčí Kamil Marek.

Z celkového počtu sedmdesáti zjištěných přestupků bylo třiapadesát přestupců řešeno příkazem na místě udělením blokových pokut v celkové výši 20 500 korun. Sedmnáct případů porušení zákona policisté oznámili k projednání ve správním řízení na příslušný úřad. Kontrolou bylo zjištěno, že čtyři řidiči před jízdou požili alkoholický nápoj.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru