Kde v kraji aktuálně nejvíce řádí covid? Jeden okres převyšuje ostatní
Ilustrační foto
Louny

Ústecký kraj – V Ústeckém kraji vzrůstá počet potvrzených infekcí onemocněním covid-19.

Nejméně nových případů je na Lounsku, jde o 123 potvrzených infekcí za posledních 7 dní, informuje Ministerstvo zdravotnictví. Naproti tomu na Teplicku v posledním týdnu přibylo 315 nakažených. Jak jsou na tom ostatní okresy? Na Děčínsku jde za posledních sedm dní o 152 nemocných, na Mostecku o 160, okres Litoměřice má 195 potvrzených nákaz. Na Chomutovsku se ví o 263 osobách a na Ústecku o 280 nemocných.

Po přepočtu na 100 tisíc obyvatel je na tom aktuálně nejhůře rovněž Teplicko, kde jde o 244 lidí s covidem. Pro srovnání na Královéhradecku, které je nyní nejhorší v zemi, jde o 275 nemocných na 100 tisíc obyvatel.

V pátek přibylo v Ústeckém kraji 260 pacientů. Je to o 10 více než před týdnem. Ve všech dalších pracovních dnech byl rozdíl v porovnání s předešlým týdnem výraznější. Jeden člověk s covidem v pátek zemřel.

Narůstá také zájem o očkování. V pátek bylo podáno 1334 vakcín v porovnání s 1233 před týdnem a 982 před dvěma týdny.

Od začátku epidemie už bylo v Ústeckém kraji 291 tisíc nakažených.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru