TIP NA VÍKEND: Zajímáte se o ornitologii? Festival ptactva proběhne i v Žatci
Ilustrační foto: CC0
Louny

Žatec - Akci v rámci Festivalu ptactva 2022 pořádá v sobotu 5. listopadu ROS Fénix ve spolupráci s Městským úřadem Žatec u rybníka v Kněžicích. Začátek procházky s ukázkou kroužkování ptactva začíná v 7 hodin. Vhodná je pevná obuv a dalekohled.

Festival ptactva je kampaní, která má za cíl upozornit na fenomén ptačí migrace a na nebezpečí, která ptáky na jejich cestách mohou potkat. Festival připadá na první říjnový víkend, kdy partneři BirdLife International organizují v jednotlivých evropských zemích vycházky do přírody spojené s pozorováním ptáků a dalším doprovodným programem. Jednou za několik let se koná Světový festival ptactva (WorldBirdwatch), kdy se do kampaně zapojí i neevropské země.

Česká společnost ornitologická se přidala k pravidelnému pořádání Festivalu v roce 1993. Během vycházek zaznamenávají ornitologové počty pozorovaných druhů a jedinců ptáků, nejčastěji pozorované druhy, vzácné druhy a další zajímavosti. Tyto údaje organizátoři ještě během víkendu zpracují, vyhodnotí a pošlou evropskému koordinátorovi, který následující den předá zpracované výsledky z celé Evropy sdělovacím prostředkům.

Poster B2 50x70.7 cm

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru