Na Lounsku se letos stalo méně nehod než v loňském roce. Pět lidí na silnicích zemřelo
Ilustrační foto
Louny

Lounsko - V okrese Louny se od ledna do konce října letošního roku stalo o 65 nehod méně než bylo v loni.

Za sledované období nejvíce nehod evidují v okrese Ústí nad Labem (1609 nehod), následují Litoměřice (1356 nehod). Na Lounsku se za 10 měsíců stalo 1225 nehod.

V absolutním vyjádření došlo k nárůstu nehod pouze v okresech Litoměřice (o 27 nehod více) a Most (o 55 nehod více). Naopak v ostatních okresech kraje došlo k poklesu počtu nehod, z toho k největšímu v okrese Ústí nad Labem (o 113 nehod méně) a Děčín (o 104 nehod méně).

K nehodám se smrtelnými následky došlo ve všech okresech Ústeckého kraje, z toho okres Most eviduje 8 osob, Litoměřice evidují 7 osob, Děčín 6 osob, Louny a Ústí nad Labem shodně 5 osob, Teplice 4 osoby a Chomutov 3 osoby. Okres Most eviduje rovněž nejvyšší nárůst počtu usmrcených osob (o 5 osob více), Ústí nad Labem eviduje o 4 osoby více.

 

Dopravní nehody v okresech zaviněné pod vlivem alkoholu a drog

Nejvíce nehod pod vlivem alkoholu eviduje okres Litoměřice a Chomutov, za kterými následuje Ústí nad Labem a Děčín. V okrese Louny sedlo za volant 37 opilých řidičů, z toho 31 nadýchalo přes 1,5 promile.

Okres Děčín a Most rovně drží „prim“ v počtu viníků pod vlivem drog. Na Lounsku způsobil nehodu pod vlivem drog jeden řidič.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru