V Žateckém pivovaru se opět vaří pivo
Pivovar Žatec. Foto: město Žatec
Louny

Žatec - V areálu Žateckého pivovaru, kde byl loni přerušen výrobní provoz, se od prosince opět vaří pivo. První sudy se již začaly stáčet a pivo v nich se bude prodávat během ledna. Od února se počítá i s prodejem lahvového piva, později se má přidat i plechovkové.

O pokračování tradice výroby žateckého piva se stará společnost Sedmý schod, což je také název jednoho z prodávaných piv. „Z původní nabídky piv Žateckého pivovaru budeme dál vyrábět tři značky, a to Žateckou jedenáctku, Plavčíka a Sedmý schod. Nová výrobní technologie umožňuje ale i výrobu svrchně kvašených piv, která jsou poslední dobou velmi oblíbená,“ popsal výrobu jednatel společnosti Sedmý schod Martin Kec.

Výrobu piva zajišťuje zcela nová technologie, ve které se ročně může uvařit až 2500 hektolitrů piva, což je na minipivovar poměrně slušný objem.

Společnost Sedmý schod zároveň provozuje Restauraci U Orloje v areálu Chrámu chmele a piva, kde budou postupně dostupná všechna její piva. Vedle toho budou k dostání také v prodejně na Žižkově náměstí před pivovarem a v okolí města, takže pivovar ze Žatce zůstane významným regionálním výrobcem a pokračovatelem tradice měšťanského pivovaru, jenž byl založen před 222 lety.

Sedmý schod v areálu Žateckého pivovaru hodlá pokračovat i v dalších tradicích. „I nadále budeme provozovat Muzeum pivovarnictví Žatecka, které je stále otevřené. Od nové turistické sezóny znovu budou probíhat i prohlídky pivovaru. Návštěvníci mohou po muzeu vidět jak části starého pivovaru, třeba historickou varnu, tak i nový a moderní minipivovar,“ potvrdil Martin Kec.

Areál bude navíc dál spojen s největšími městskými akcemi, jako je Chmelfest a Dočesná, při nichž část programu probíhala v Žateckém pivovaru. „Tyto festivaly určitě hodláme dál podporovat a spolupracovat při nich s organizátory, na tom se nic nemění,“ ujistil jednatel společnosti.

Hlavní chloubou má ale zůstat především dobré pivo, které díky tomu, že není pasterizované, neztrácí původní chuť ani zdraví prospěšné látky. ,,Všechna naše piva splňují ty nejpřísnější hygienické a kvalitativní normy,“ dodal Martin Kec. Tomáš Kassal

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru