Dva Žatečané vystavují svá díla v Praze společně s Ivanem Mládkem
Josef Bílek a Antonín Svoboda vystavují svá díla v Praze. Foto: Galerie U Radnice Žatec
Louny

Žatec/Praha - V pražské „galerii pre“ byla v pondělí 23. ledna 2023 slavnostně zahájena VTIPná výstava děl dvou Žatečanů – kreslíře Pepy Bílka, fotografa Antonína Svobody a pražského hudebníka a malíře Ivana Mládka.

Pepa Bílek první kreslené fóry začal publikovat v roce 1991. Mimo jiné také vydal několik knížek erotického kresleného humoru. Spolupracuje s humoristickými časopisy v Čechách a na Slovensku. Vtipy poskytuje šesti křížovkářským vydavatelstvím. Podílel se na mnoha výstavách kresleného humoru. Na této pražské výstava prezentuje 130 kreslených vtipů. „Své sny někdy v noci přetvářím do kreslené podoby“, nechal se slyšet na vernisáži, na kterou zavítalo na 120 návštěvníků.

2701vystava6

Foto: Galerie U Radnice Žatec


Antonín Svoboda se věnuje fotografování od svých dvanácti let. K této zálibě ho přivedl otec Josef, který byl rovněž známým fotografem. V autorově rozmanité tvorbě převažují nádherné křivky ženských těl. Zdařilé snímky žateckého fotografa, který má za sebou řadu profesních ocenění a mnoho samostatných výstav, spojují ženskou krásu, výtvarné a fotografické umění a jeho 22 velkoformátových fotografií vhodně doplňuje tuto netradiční výstavu kreslených vtipů.

2701vystava2

Foto: Galerie U Radnice Žatec

Ivan Mládek od roku 1966 je znám jako frontman skupiny Banjo Band. Od 60. let minulého století se zabývá malbou a kresleným humorem. V osmdesátých letech se začal realizovat i jako malíř, maluje oleje ve svém originálním „antiperspektivním“ stylu a vystavuje spolu s Žatečany 7 obrazů a atiperspektivních plakátů.

Zdárnou prezentaci města ocenila i místostarostka Žatce Jaroslava Veselá, která žateckým umělcům na vernisáži poděkovala a předala všem i malé dárky. "Výstava v „galerii pre“ (Na Hroudě 4, Praha 10) potrvá do 10. března, otevřeno je ve všední dny od 12 do 18 hodin“, zve nejen Žatečany do Prahy kurátor galerie Petr Pavel Šimáček.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru