Vítání ptačího zpěvu se na Lounsku vydařilo. Nejvíce bylo slyšet lindušky
Foto: Muzeum Louny
Louny

Lounsko - Stejně jako loni byl i letos pro Vítání ptačího zpěvu na Lounsku zvolen Písečný vrch, pro mnohé nejkrásnější přírodní lokalita na Lounsku. Na prvního máje bylo krásné počasí a tak na začátek „Vítání“ dorazilo přes 30 lidí.

Ornitolog Mirek Bažant chytal ptáky do 4 ornitologických sítí. Chytilo se 13 ptáků, 8 druhů, z nichž všichni sklidili zaslouženou pozornost přihlížejících návštěvníků. Nejzajímavější z „úlovků“ byly zvonek, párek krutihlavů a hlavně dudek. Jeden z krutihlavů měl již kroužek z loňského „Vítání“. Dudka se také podařilo na Písečném vrchu během „Vítání“ chytit již loni, ale tento letošní kroužek neměl a šlo tak o jiného ptáka.

Po stažení sítí se nejvytrvalejší ještě vydali nahoru na Písečný vrch, kde pozorovali ptáky dalekohledy a hlavně poslouchali jejich zpěv. Nejvíce se předváděly lindušky lesní, ale podařilo se nám pozorovat i jednoho ze zdejších syslů.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru