Marihuana, extáze i kokain: Celníci nalezli drogy skoro v každém druhém autě. Většina mířila na hudební festival
Foto: Celní správa ČR
Louny

Ústecko - Bezmála 106 gramů marihuany, téměř čtyři gramy extáze a jeden gram kokainu zajistili ústečtí celníci o víkendu při silniční kontrole.

Celníci v pátek a v sobotu zaujali stanoviště na periferii krajské metropole a svou kontrolní činnost zaměřili na přepravy vybraných výrobků a zboží uniklé celnímu dohledu. Při kontrolách vozidel a jejich osádek jim pomáhali služební psi vycvičení na vyhledávání zájmových komodit.

1107celnicikz2

Foto: Celní správa ČR

Během dvou dnů se celníkům podařilo při silničních kontrolách odhalit bezmála 106 gramů marihuany, téměř čtyři gramy extáze a více než jeden gram kokainu. Čtyři případy celníci kvalifikovali jako podezření ze spáchání trestného činu a pět případů jako jednání mající znaky přestupku. Většina osádek kontrolovaných vozidel mířila na 2. ročník hudebního festivalu Under the Bridge. Celníci případy na místě předali policistům z Obvodního oddělení Trmice k dalšímu šetření.

1107celnicikz3

Foto: Celní správa ČR

Hlídky celníků také zjišťovaly u kontrolovaných osob, zdali nemají v Centrální evidenci přeplatků a nedoplatků, nedoplatky za přestupky v dopravě. Od dlužníků celníci vybrali na místě téměř 20 tisíc korun a policistům dále předali jednoho řidiče, kterého načapali za volantem, přestože měl vysloven zákaz řízení.

1107celnicikz4

Foto: Celní správa ČR

Od začátku roku evidují ústečtí celníci v rámci silničních kontrol již 98 případů záchytů drog, ve vozidlech či u jejich osádek zajistili bezmála dva kilogramy omamných a psychotropních látek.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru