Foto zdroj: Žatecký maják
Louny

Žatec - V plzeňském bazénu Slovany proběhly v termínu 1. až 3. března republikové závody s názvem Plzeňský vytrvalec.
 

Náš žatecký oddíl zde vzorně reprezentovali především Jan Lím a Klára Suková, kteří v obrovské konkurenci 600 plavců dokázali vybojovat cenné kovy. Jan Lím ukázal famózní formu a dokázal zvítězit na tratích 50M, 50P a 100P. Klára Suková předvedla rovněž skvělé výkony a vylovila dvě zlaté medaile na oblíbených tratích 50 a 100Z. Ke dvěma zlatým medailím přidala Klára ještě dvě smolné bramborové, když na 50 a 100P dohmátla jako čtvrtá. Klára byla také vyhlášena nejlepší plavkyní celých závodů!

Oba junioři patří mezi velké naděje na zisk medailí na letním MČR a účast na MEJ! V dobrém světle se ukázali i další plavci, zejména Jitka Kašová a Patrik Filinger, kteří doplavali těsně za nejlepší desítkou. Zbylí plavci předvedli dobré výkony, mezi nejlepší se však bohužel nedostali.

O týden dříve, dne 23. 2. 2024, se v Kadani uskutečnily plavecké závody pro nejmladší plavce. Z našeho oddílu do Kadaně vyjeli: Boháčová, Čučvarová, Kinšt, Lhotská, Paymová, Vaňková a Vaníková.

Naši nejmladší plavci narození v ročnících 2011-2014 měřili síly s plavci z Chomutova a Kadaně. Nejlepšího výsledku dosáhly Eliška Paymová a Ema Čučvarová, které dokázaly ve všech pěti startech zvítězit. Velmi úspěšný byl rovněž Radim Kinšt, jenž doplaval 5x první a 1x druhý. Ostatní plavci se také dostali minimálně 2x na stupně vítězů.

Děkujeme všem plavcům za reprezentaci města i klubu a přejeme mnoho úspěchů do zbytku sezóny. Další závody, na nichž se naši plavci představí, se uskuteční ve dnech 15.-17.3.2024 v Ústí nad Labem. Plavcům přejeme hodně štěstí! (kar)

Zdroj: Žatecký maják

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru