Uhelné safari navštívilo v loňském roce 3 126 lidí z České republiky i zahraničí. Foto: Sev.en Česká energie
Louny

Most – Populární Uhelné safari se letos neuskuteční. Skupina Sev.en Česká energie se rozhodla nepořádat v tomto roce exkurze do těžebních provozů a na rekultivace s ohledem na nelehkou situaci, kterou aktuálně řeší v souvislosti s budoucností české energetiky.

Konat se nebudou v rámci Energy tour ani prohlídky elektráren a tepláren patřících do skupiny. Pro letošní rok se ruší rovněž dny otevřených dveří ve všech provozech. „Rádi bychom zájemcům nabídli možnost návštěvy naší Elektrárny Chvaletice nebo odstaveného rýpadla RK 5000, jediného svého druhu na světě, alespoň virtuálně,“ uvedla Gabriela Sáričková Benešová, ředitelka komunikace skupinyO tomto projektu jsme psali ZDE.

S ohledem na přerušení provozu Uhelného safari si budou muset na své první návštěvníky počkat i sluneční hodiny na nejvyšším vyvýšeném místě v lomu ČSA. O jejich instalaci jsme psali ZDE.

Výhledy z rypadla jsou impozantní. Foto: jip

Skupina Sev.en Česká energie je významným hráčem na energetickém trhu v České republice. Provozuje elektrárny Chvaletice a Počerady, Teplárnu Kladno, Teplárnu Zlín a dva severočeské hnědouhelné lomy. Je dvojkou ve výrobě elektrické energie v Česku a dodává energii do více než miliónu českých domácností.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru