Foto: město Louny
Louny

Louny - Pro web, sociální sítě, tisk, prohlášení či dokumenty určené veřejnosti budou dodržovány základní grafické prvky. Jejich smyslem je prezentovat skrze ně Městský úřad Louny a informace z něj na profesionální úrovni, jednoznačně a rozpoznatelně. Město také začalo točit vlastní videa.

Smyslem vizuálního stylu je nezaměnitelnost informací z městského úřadu. V době post-faktické, plné zaručených zpráv, se informace z radnice musejí odlišovat. Jasně daným vizuálním stylem profesionalizujeme mediální výstupy směrem k veřejnosti,“ říká mluvčí radnice Marcel Mihalik.

Barevnost vychází z městských webových stránek – grafické prvky jsou v modré a zlaté barvě. Písmo je bílé s jasně nadefinovaným fontem pro titulek a text. Logo města je zachováno, na vizuálech má své pevné místo v pravém rohu. U vizuálů určených pro tisk a venkovní reklamu přibude v pravém dolním rohu QR kód pro načtení internetové adresy a odkaz na web města. Používané tvary jsou zaoblené. „Jsou inspirovány jednak kopcovitou krajinou Českého středohoří, jednak řekou Ohří, která městem protéká,“ vysvětluje Mihalik.

Jednotnou vizuální podobu dostaly i eventy radnice. V levém horním rohu budou mít pozvánky logo události Kafe se starostu v provedení modrém a akce Potkávání s občany ve zlatém. „Toto logo vyjadřuje podstatu obou událostí, tou je podpora soudržnosti a občanské společnosti. Máme zájem se jako občané potkávat a komunikovat spolu. Tyto momenty jsme dokázali jednoduchou a zřetelnou formou uchopit. Tak se zrodilo logo vycházející z geometrické jednoduchosti,“ upřesňuje mluvčí.

Louny současně začaly točit vlastní videa na své sociální sítě. „Vnímáme trendy v moderní komunikaci municipality s občany a jdeme jim naproti. Tím ale neopouštíme tradiční média, neboť městu záleží na všech generacích zde žijících,“ dodal Mihalik.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru