Hejtman Jan Schiller, velvyslanec Argentinské republiky J.E. p. Claudio Javier Rozenzwaig a ředitelka Galerie Benedikta Rejta Kateřina Melenová. Foto. Ústecký kraj
Louny

Louny - Lounská galerie Benedikta Rejta pokřtila svou první cizojazyčnou publikaci – katalog ke stejnojmenné výstavě Konstruktivní tendence - Mezi napětím a křehkou stabilitou, která proběhla v galerii v minulém roce. Galerie se současně přidala k oslavě 100. výročí česko-argentinských diplomatických vztahů a na křtu přivítala velvyslance Argentinské republiky J. E. p. Claudia Javiera Rozenzwaiga, hejtmana Jana Schillera, starostu města Louny Milana Rychtaříka a předsedu krajského výboru pro kulturu a památkovou péči Vlastimila Skálu.


Galerie Benedikta Rejta v Lounech je jednou ze čtyř evropských galerií zaměřujících se na konstruktivistické umění a spravuje významný fond děl konstruktivistických autorů. Byla to právě lounská galerie, která v 70. letech představila českému publiku unikátní díla argentinských umělců – konstruktivistů a stala se tak nedílnou součástí kulturního spojenectví mezi Českou a Argentinskou republikou.

 

1204galerie1 daae7

Významnou událost galerie podpořili přítomností hejtman Jan Schiller, starosta města Louny Milan Rychtařík a předseda krajského výboru pro kulturu a památkovou péči Vlastimil Skála. Foto: Ústecký kraj

Křest katalogu Konstruktivní tendence/Constructive Tendencies spojený s přednáškovým blokem o kontaktech mezi československými a argentinskými umělci v 70. letech 20. století připravila galerie u příležitosti stého výročí navázání diplomatických vztahů mezi Argentinskou republikou a Českou republikou a oslav mezinárodního významu svých sbírek.

Slavnostní večer zahájila ředitelka galerie Kateřina Melenová společně s velvyslancem Argentinské republiky J. E. panem Claudiem Javierem Rozencwaigem a hejtmanem Ústeckého kraje Janem Schillerem.

„Jsem moc rád, že galerie, naše příspěvková organizace, přesahuje rámec regionu a přináší našemu publiku témata s mezinárodním významem,“ uvedl hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru