Foto: Policie ČR
Louny

Ústecký kraj - Policisté Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje se i tento rok zapojili do 18. ročníku mezinárodní policejní kontrolní akce s názvem 24-BLUE RAD. Tato akce se koná na základě rozhodnutí Rady evropské mezinárodní asociace RAILPOL a bude probíhat po celý týden. Zmíněná asociace sdružuje policejní složky zajišťující veřejný pořádek, bezpečnost na železnici a v jejím okolí.

Kontroly provádí Policie ČR na vlakových nádražích, zastávkách nebo také v okolí železnic a ve vybraných vlacích zajišťujících osobní přepravu. Policisté se v rámci akce orientují zejména na pohyb podezřelých osob, agresi spojenou s násilím v prostředí železnice, ilegální migraci, drogovou problematiku, vandalství, graffiti a ostatní trestnou činnost.

"Za zmínku také stojí, že kontroly vlakových nádraží, železničních zastávek a okolí železničních tratí policisté v rámci výkonu služby provádí nepravidelně v průběhu celého roku.," uvedl policejní mluvčí Jakub Mareš.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru