Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Město Žatec se chystá opravit sportoviště u ZŠ Jižní, které má i nadále sloužit škole, spolkům i veřejnosti. Má připravenou projektovou dokumentaci i stavební povolení, vzhledem k nákladům na rekonstrukci ale hledá dotační podporu na celou akci.
 

Předběžné odhady předpokládají celkovou cenu kolem 40 milionů korun, proto město podává žádost o dotaci z programu Regionální sportovní infrastruktura 2020 – 2026 od Národní sportovní agentury (NSA). Podání žádosti o dotaci, předfinancování i vlastní finanční spoluúčast schválili zastupitelé na svém březnovém jednání.

Součástí projektu je rekonstrukce obou oplocených hřišť na fotbal a basketbal, kde nově přibude sektor na workout a parkour. Nový bude také atletický ovál i hřiště na malý fotbal uvnitř oválu, navíc se vybuduje umělé osvětlení. „Sportoviště budou stejně jako dosud využívat samotná škola i sportovní oddíly, ale i široká veřejnost. Po projednání ve sportovní komisi město počítá s tím, že se bude jednat o jedno ze čtyř veřejných sportovišť, která budou určená pro děti od 10 let a pro dospělé. Ta další tři plánujeme u hřbitova, v Podměstí a v Šafaříkově ulici,“ popsal dlouhodobý záměr podpory veřejného sportování starosta Žatce Radim Laibl.

Dotace od NSA, pokud ji město získá, může přispět až 30 miliony korun. „Dle harmonogramu výzvy bychom měli mít informaci o úspěšnost v průběhu letošních prázdnin. Termín realizace budeme znát až po výběrovém řízení na zhotovitele,“ popsala vedoucí Odboru rozvoje města Kateřina Mazánková. Město bude průběh rekonstrukce sportoviště konzultovat s vedením ZŠ Jižní, protože stavba potrvá déle než půl roku a musí se koordinovat s provozem školy. (kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru