Foto: Celní správa ČR
Louny

Ústecký kraj – ​Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústečtí celníci v dodávce při silniční kontrole.

Mobilní hlídka ústeckých celníků si v uplynulých dnech vytipovala na dálnici D8 u Lovosic ke kontrole malé nákladní vozidlo Mercedes Benz českého dopravce.

Foto: Celní správa ČR

Při kontrole nákladového prostoru celníci nalezli v papírových krabicích různé druhy masných výrobků. Vizuální kontrolou jevilo maso známky lehkého rozmrazení, a i pocitová teplota byla mnohem vyšší, než uváděl výrobce produktů na obalech. Vozidlo bylo sice vybaveno chladírenským zařízením, přepravní teplota uvnitř nákladového prostoru ale dodržena nebyla. K nákladu řidič ještě uvedl, že zboží naložil v Praze a má ho rozvést do Ústí nad Labem, Teplic a Bíliny.

Foto: Celní správa ČR

Vzhledem k důvodnému podezření, že byly produkty převáženy v nevhodných podmínkách, informovali celníci o nálezu Státní veterinární správu. Krajští Inspektoři na místě určili, že se jedná o 416 kg kuřecího masa, 22,5 kg kachního masa, 23 kg krevet, 2,64 kg tuňáka a 2,5 kg krevetových knedlíčků. 

Foto: Celní správa ČR

Jelikož produkty živočišného původu, u nichž je významně přerušený chladírenský řetězec, nelze považovat za bezpečné, inspektoři rozmrazené výrobky znehodnotili barvivem a nařídili jejich likvidaci v asanačním podniku. S dopravcem bude také zahájeno správní řízení a bude mu uložena sankce za porušení předpisů.     

Obdobný záchyt si ústečtí celníci připsali již koncem února. Ani tehdy se živočišné produkty převážené v nevhodných podmínkách do prodeje a ke konečným spotřebitelům nedostaly. 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru