Ilustrační foto: CC0
Louny

Žatec - Zajímavou aplikaci, s níž se zájemci mohou vydat na zábavnou i napínavou výpravu Za Žateckým pokladem, připravilo Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci. Každý, kdo se jí chce zúčastnit, musí splnit jen dvě základní podmínky: Chtít se bavit žateckou historií a mít chytrý telefon.

Aplikaci lze totiž spustit jen v moderních telefonech, kam ji lze stáhnout z Apple Store nebo Google Play, ale také díky QR kódu, jejž lze získat na webu muzea nebo na letáčku ke hře. „Je nutná fyzická návštěva Žatce, protože jsme tím chtěli i přilákat do města další návštěvníky. Zájemci budou plnit několik úkolů, navštíví pět zajímavých míst spojených se Žateckým pokladem a díky rozšířené realitě se setkají se zajímavými osobnostmi,“ vysvětlila Radmila Holodňáková, ředitelka Regionálního muzea v Žatci.

Vyvrcholením zhruba hodinové zábavné cesty by měla být samozřejmě prohlídka samotného Žateckého pokladu, což je nejtěžší a co do škály předmětů nejbohatší depot stříbrných a zlatých předmětů, jaký byl uložen na území Čech před rokem 1050.

Projekt Regionálního muzea K. A. Polánka v Žatci byl realizován s finanční podporou MK ČR. (kas)

0205plakat2 296f4

0205plakat1 89792

 
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru