V hnízdě u jezera už se krmení neustále dožadují tři hladové krky. Foto: Zoopark / Jana Mesteková
Louny

Chomutov – Chomutovský zoopark se pyšní hned třemi čapími hnízdy. A vypadá to, že na všech bude letos velmi živo.

„Už několik týdnů zvědavě pokukujeme ke třem čapím hnízdům, která v zooparku máme. A zdá se, že ve všech bude živo. Tři hlavičky se nám podařilo zachytit v našem nejstarším hnízdě u rybníka, jeden hladový zobáček jsme ale zaznamenali i ve spodní voliéře, kde jsme vytvořili hnízdo pro dvojici čápů s handicapem. A napjatě čekáme, jak se povede novému páru z Kaštanky, který tu zahnízdil loni a letos se k naší radosti vrátil," informuje zoopark na sociálních sítích.

Mladý pár čápů se vrátil po roce i na hnízdo v Kaštance. Foto: Zoopark / Jana Mesteková

Jak je z komentářů pod příspěvky zooparku patrné, situaci v čapích hnízdech bedlivě sledují i obyvatelé protějšího sídliště, kteří mají z výškových domů do zooparku skvělý výhled.

I ve spodní voliéře už se ukázalo jedno mládě. Foto: Zoopark 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru