Žatec připravil nový informační systém, má podpořit cestovní ruch
Město Žatec. Foto: e-lounsko.cz
Louny

Žatec - Nové turistické ukazatele, které budou návštěvníky směrovat k atraktivním místům v historickém centru, připravuje město Žatec. Cena nového informačního systému bude 515 tisíc korun, polovinu nákladů uhradí dotace Ministerstva pro místní rozvoj ČR v rámci svého podprogramu Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury cestovního ruchu.

Projekt s názvem Informační prvky k podpoře cestovního ruchu v Žatci se skládá z několika částí. Tou nejviditelnější budou nové ukazatele ve městě, celkově se projekt zaměří na kulturní a historické cíle popisované v nominační dokumentaci pro UNESCO. „Původní informační systém už je zastaralý. Součástí nového budou navíc i hlasoví průvodci,“ uvedla starosta Zdeňka Hamousová a upozornila na druhou část informačního systému: Pro zahraniční účastníky totiž budou k dispozici audio průvodci ve třech jazykových mutací.

Třetí část dotovaného projektu se zaměřuje na návštěvníky Žatce s poruchou zraku. Pro ně bude připraven textový popis historického jádra v Braillově písmě. Zapůjčit si ho budou moci ve kterémkoliv ze tří informačních center – na radnici, ve sladovně i v Chrámu Chmele a Piva.

Informační prvky k podpoře cestovního ruchu v Žatci budou návštěvníkům města sloužit od příští turistické sezóny.

(tk)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru