Žatec - Kupní smlouvu mezi Ústeckým krajem a společností Kiswire Cord Czech podepsali v závěru týdne hejtman Oldřich Bubeníček a jednatel investora Václav Skála. Strategická průmyslová zóna Triangle tak získala nového výrobce ocelových drátů a kordových vláken pro pneumatiky a automobilový průmysl.

2905kiswire„Vše postupuje dle harmonogramu, platí, že do konce letošního roku chceme vyrobit vzorky pro své zákazníky a zkušební provoz předpokládáme spustit na začátku roku 2017," potvrdil v rámci podpisu Václav Skála průběh realizace výstavby nového závodu. Jeho výstavba byla zahájena letos v dubnu přípravnými pracemi na ploše o velikosti 20,16 ha v jihozápadní části průmyslové zóny. Hejtman Oldřich Bubeníček ocenil především příslib zaměstnanosti.

Podle slov Václava Skály již dnes firma zaměstnává 15 lidí z regionů Žatec, Most a Chomutov. „První operátoři a zaměstnanci údržby jsou už na zaškolení v Koreji," dodal jednatel Kiswire Cord Czech s tím, že v první fázi získá v továrně práci stovka pracovníků, v druhé pak dalších 300 a výhledově počítá firma se zaměstnáním až 600 lidí.

Smlouva o rezervaci pozemků a smlouva o uzavření budoucí kupní smlouvy byla mezi Ústeckým krajem a lucemburskou společností Kiswire International S.A. uzavřena poslední srpnový den roku 2015. Společnost Kiswire International S.A. následně převedla práva a povinnosti z této Rezervační smlouvy, a v souladu s ní, na svou stoprocentně vlastněnou českou pobočku Kiswire Cord Czech s.r.o.

Prodejní cena pozemků ze strany Ústeckého kraje byla znaleckým posudkem stanovena na 400 korun bez DPH/m2. Celková prodejní cena činí 80,64 milionů korun bez DPH. Celková výše investice by měla činit až 2,5 miliardy korun.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru