Louny, Žatec - Vysoký počet dopravních nehod, naštěstí bez těžkých zranění, si vyžádal 28. týden letošního roku v lounském okrese. Policisté jich šetřili celkem 33. Osm lidí při nich utrpělo lehčí újmu na zdraví, škoda byla vyčíslena na 1 817 500 Kč.

 

Dopravní nehoda. Ilustrační foto. Zdroj: Policie ČR

Z uvedeného počtu se sedm dopravních nehod odehrálo o víkendu. Při těchto nehodách bylo lehce zraněno pět osob a škoda odhadnuta na 408 500 Kč. Nejčastější příčiny: nesprávný způsob jízdy, nepřiměřená rychlost a střety se zvěří.

"Dopravní nehoda, k níž vzlétal vrtulník, se odehrála v neděli, kolem 18. hodiny, na silnici č. 239 ve směru od Veltěž na Černčice u Loun. Řidič osobního automobilu zn. Škoda Fabia nepřizpůsobil při průjezdu pravotočivou zatáčkou rychlost jízdy, dostal smyk a vjel vlevo do silničního příkopu, kde narazil do stromu a dopravní značky. Následně se s vozidlem převrátil na střechu," uvedla v pondělí lounská policejní mluvčí Jaromíra Střelcová.

Při nehodě utrpěli řidič a jeho dva spolujezdci zranění a byli přepraveni do nemocnice, řidič letecky. Provedená dechová zkouška neprokázala u řidiče požití alkoholu. Nehoda je v šetření dopravní policie.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru