Chrám Chmele a Piva rozšiřuje expozici Žatec ve filmu. Novinkou je mapka známých filmových míst
Ilustrační foto
Louny

Žatec - Stálou expozici Žatec ve filmu, která je k vidění v Galerii Sladovna, doplňuje a rozšiřuje Chrám Chmele a Piva Žatec. Novinkou je například mapka filmových míst v Žatci, s níž si mohou turisté projít ulice, kde filmaři působili.

Připravený je nový fotokoutek a v expozici jsou také předměty, které byly při natáčeních v Žatci použité. Výstava Žatec ve filmu už z minulosti nabízí také ukázky z filmů, které se ve městě točily. Návštěvníci galerie si je mohou pustit na některém z počítačů. Právě na tyto ukázky navazuje nová mapka filmových míst. „Nabízíme zájemcům, aby si nejen prohlédli ukázky z filmů, ale pokud mají zájem, tak aby se šli podívat na reálná místa, kde se natáčelo. Je to zároveň trochu jiný důvod, proč si projít historické centrum Žatce,“ vysvětlil ředitel Chrámu Chmele a Piva Ondřej Baštýř.

V Žatci se v minulostí natáčely desítky filmů, seriálů, videoklipů či reklam, a to s českými i známými zahraničními herci včetně hvězd jako Barbara Streisand, Liam Neeson nebo Dagmar Veškrnová – Havlová ve filmech jako Bídníci, Oliver Twist, Yentl nebo Holky z porcelánu.

V souvislosti se slavnými filmy se chystá také další novinka, a to soubor plakátů, který představí jak jednotlivé filmy, tak jejich hlavní představitele a hlavně příklady míst, kde se v Žatci natáčely. Rozšiřovat se má také soubor předmětů, které si organizátoři výstavy půjčují od majitelů a jež souvisejí s natáčením. „Chceme lidem třeba ukázat kolo, na kterém po Žatci během natáčení jezdila Barbara Streisand nebo další atraktivní předměty,“ představil jedno z chystaných lákadel rozšiřované výstavy Alex Gižynsky z Galeire Sladovna.

Ve filmové expozici vidí Chrám Chmele a Piva další velkou možnost, jak zvýšit turistickou atraktivitu Žatce. „Filmování v Žatci je podle nás atraktivní téma, které může přilákat další turisty. Zároveň ale je zajímavé pro místní obyvatele, protože mnoho Žatečanů si jako komparz v různých filmech samo zahrálo, i oni se tedy mohou do expozice přijít podívat,“ dodal Ondřej Baštýř.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru