Základní umělecké školy ze Žatce a Podbořan koncertují společně
Ilustrační foto
Louny

Žatec, Podbořany - Žáci a učitelé Základní umělecké školy Žatec mají prosinec plný zajímavých vystoupení. V neděli někteří z nich zpívali při koncertě Petra Kotvalda na Moskvě, v divadle se koná Vánoční koncert ZUŠ. A blíží se sborový koncert v Kapucínském klášteře i společné vystoupení se ZUŠ Podbořany, které se koná v pondělí 18. prosince od 17 hodin v sále žatecké školy.

Právě společné akce s podbořanskou uměleckou školou se vymykají „běžnému“ programu koncertů a vystoupení. „Největším přínosem těchto společných koncertů je společné setkávání. Nejen, že se děti setkají spolu a muzicírují pospolu, ale představí se i obory, které v ZUŠ Podbořany nejsou, např. literárně dramatický,“ popsala přínos společných akcí Alžběta Urbancová, učitelka hudebního oboru ZUŠ Žatec.

Přínos pro děti je přitom oboustranný: ZUŠ Podbořany má ve svých hudebních seskupeních i kontrabas, který naopak v Žatci není. Díky spolupráci se ale mladí žatečtí hudebníci učí i spolupráci s tímto nástrojem. A pro obě školy je mimořádně cenné také předávání zkušeností mezi učiteli, včetně třeba vzájemného doporučování si vhodné literatury pro výuku.

Spolupráce obou škol začala už v minulosti a pokračuje dál i poté, co ZUŠ Podbořany nově vede jako ředitel Martin Říhovský. „Společně naši žáci vystupovali již v loňském školním roce. V tom letošním jde o první koncert, na jaře bude další, tentokrát v Podbořanech,“ dodala Alžběta Urbancová. Na Podbořansku se žatecké děti, konkrétně sbor Camerata, představí už 19. prosince při vystoupení v Kryrech.

Ještě předtím se ale sbory ZUŠ Žatec představí „doma“. Tedy v Kapucínském klášteře v pátek 15. prosince od 18 hodin při Adventním sborovém koncertu. Zpěváky umělecké školy doplní Žatecký příležitostní sbor a společně chystají vystoupení v unikátním klášteře další neobvyklé vystoupení, neboť jej proti loňsku opět pozmění.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru