Prázdniny začnou vesele. V Lounech bude první neckyáda
Neckyáda na Ohři v Žatci. Ilustrační foto Libor Želinský
Louny

Louny – Prázdniny v Lounech letos začnou veselou akcí, která přímo v tomto městě ještě nebyla. Půjde o neckyádu, závod podivuhodných originálních plavidel vlastní výroby po řece Ohři. Zájemci už teď mohou podávat své přihlášky.

Neckyáda bude součástí zábavného dne, věnovaného oslavě řeky Ohře. Termínem je sobota 30. června. Start závodu by měl být podle současných informací odpoledne ve 14 hodin. Zázemí pořadatelů i závodníků bude v prostoru poblíž amfiteátru na výstavišti na břehu řeky.

Závodit mohou pouze nemotorová plavidla. Soutěží se tradičním způsobem o nejrychlejší plavidlo, tzn. vítězem bude ta loď, která jako první se po vodě dostane do cíle, a to včetně všech členů posádky. Další doplňkovou kategorií je soutěž o nejoriginálnější plavidlo, jejíhož vítěze svými hlasy určí diváci.

Do soutěže nebudou připuštěni účastníci, kteří by byli pod vlivem alkoholu, uvádějí pořadatelé. Děti do 15 let, pokud by se chtěly zúčastnit, musí mít s sebou na místě alespoň jednoho z rodičů.

V Lounech bude neckyáda poprvé

Neckyádu pořádají společně Městské informační centrum Louny a Destinační agentura Dolní Poohří. Zájemci o svou aktivní účast ve veselém závodě se už teď mohou hlásit v městském informačním centru. Příjem přihlášek končí 17. června.

Neckyáda má tradici na několika místech v okolí, například v Žatci či v Blšanech u Loun, přímo v Lounech ji však zatím nikdo nepořádal. Jenom v roce 2015 vyjelo několik desítek lodí z Loun do Vršovic na počest oslavy 1210 let od první písemné zmínky o řece Ohři, avšak to nebyla neckyáda v tradičním slova smyslu, ale spíš hromadná vyjížďka vodáků a dalších přátel řeky na běžných lodích bez maškarních doplňků.

Přímo v Lounech na řece Ohři však probíhá už několik let jiná veselá akce. Má ovšem spojitost nikoli s létem, ale se zimním obdobím. Na počátku února vždy vlezou do řeky se vykoupat otužilci z břehu u staré vodárny a seshora z mostu Veslařů je povzbuzují stovky diváků.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru