Školáci navštívili věznici. Odsouzený jim povídal o drogách
Beseda ve věznici v Novém Sedle. Foto Eva Koreneková
Louny

Nové Sedlo – Věznici v Novém Sedle navštívili školáci z Prahy. Byli to žáci deváté třídy, kteří si prohlédli areál věznice a mohli i pohovořit s jedním z odsouzených.

Žáci přijeli díky spolupráci věznice s občanským sdružením PRAK. „Sdružení má ve svém hledáčku cílovou skupinu žáků škol, kterou seznamuje s problematikou vězeňství, kriminálního chování a jeho dopadů. Pod vedení speciálního pedagoga věznice Petra Roubíčka měli žáci možnost nahlédnout pod pokličku chodu věznice prostřednictvím přímé prohlídky s odborným výkladem personálu. Žáci pohovořili také s odsouzeným specializovaného oddělení  s poruchou osobnosti a chování, způsobenou užíváním návykových látek,“ uvedla mluvčí věznice Eva Koreneková.

Dospívající školáci se zájmem poslouchali působivé vyprávění odsouzeného o závislosti na droze a jeho snaze se vrátit do normálního života. Odsouzený neskrýval, že teprve výkon trestu a umístění na specializované oddělení ho oddělily od prostředí, ve kterém žil a bral drogy. Přiznal i to, že neví, jestli se mu podaří po výkonu trestu žít bez drog. Školáci mu pak položili mnoho otázek, což bylo důkazem, že beseda je zaujala.

Nabyté poznatky a zkušenosti žáci využijí v rámci seminářů o vězeňství, které jsou součástí občanské nauky.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru