Solar Turbines otevřel v průmyslové zóně Žebrák testovací centrum. Vznikne tak 300 nových pracovních míst
Zdroj: www.czechinvest.org
Louny

Žebrák - Americká společnost Solar Turbines ve středu 16. května slavnostně otevřela v průmyslové zóně Žebrák své nové testovací centrum. Vedle opravárenského centra v Žatci a administrativního pracoviště v Praze se jedná o třetí významnou lokalitu firmy v České republice.

Vedle amerického managementu, lokálních partnerů i zaměstnanců se otevření zúčastnila i Silvana Jirotková, generální ředitelka agentury CzechInvest, která aktivity firmy v Česku dlouhodobě podporuje.

Testovací centrum Solar Turbines v průmyslové zóně Žebrák bude mít na starosti kompletaci a testování turbín. Plně funkční součástky a částečně složené sestavy ze Žatce a jiných poboček firmy se zde budou sestavovat do kompletních turbín, které zde budou před zasláním zákazníkovi zároveň i testovány.

V České republice společnost Solar Turbines od roku 2012 provozuje opravárenský závod v Žatci. Tento závod v současnosti zaměstnává 200 pracovníků a neustále se rozšiřuje. Solar Turbines EAME s.r.o. je pobočkou mateřské firmy Solar Turbines Inc. se sídlem v San Diegu v Kalifornii, která je plně vlastněna mezinárodním strojírenským koncernem Caterpillar. Portfolio produktů Solar Turbines hraje důležitou roli v ropném, plynárenském a energetickém průmyslu po celém světě. Jsou sem zahrnuty turbíny nebo kompresory pro dopravu plynu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru