Ve sportovním areálu Libočany se konala akce Mladý záchranář 2017
Děti si vyzkoušeli i proudnici. Foto: HZS Ústeckého kraje
Zajímavosti

Libočany - Ve středu 17. května proběhlo ve sportovním areálu Libočany okresní kolo pohybově vědomostní soutěže pro děti z 2. stupně základních škol v oblasti Ochrany člověka za mimořádných událostí a běžných rizik Mladý záchranář 2017 Územní odbor Žatec.

 

Na trati, bylo rozmístěno 14 kontrolních stanovišť, kde děti plnily vědomostní i fyzické úkoly jako například dokázat správně nahlásit mimořádnou událost na linku 112 či 150, překonat lanovou past, zvládnout poskytnutí první pomoci, střelbu ze vzduchovky, správně roztřídit odpad, dokázat určit druh hasicího přístroje a jeho použití, uhasit požár v zárodku, zvládnout test z dopravního značení a jiné.

1805zachranar2

Na jednom ze stanovišť dávaly děti i první pomoc. Foto: HZS Ústeckého kraje

Soutěže se zúčastnilo 12 družstev a na prvních třech místech se umístili žáci ze základních škol:

1. ZŠ Lubenec B
2. ZŠ Lipenec
3. ZŠ Lubenec A

1805zachranar3

Děti absolvovaly také test z dopravního značení. Foto: HZS Ústeckého kraje

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru