OBRAZEM: Policisté sbírají víčka pro nemocnou Natálku. Vypravili už jeden náklaďák
Policisté Karlovarského kraje sbírají víčka pro nemocnou Natálku, která trpí od narození dětskou mozkovou obrnou. Foto: Policie ČR
Zajímavosti

Karlovarský kraj - Policisté Karlovarského kraje se zapojili do projektu paní Simony Stojanové, která založila se svými dvěma přáteli Nadační fond „Andělská křídla naděje“.

Posláním tohoto nadačního fondu je pomoc tělesně a zdravotně postiženým dětem, dětem trpícím závažným a dlouhodobým onemocněním jako je například cystická fibróza, svalová dystrofie, onkologické onemocnění nebo nemoc motýlích křídel, a to do 18 let věku dítěte. 

„Jsem si řekla, že začnu pomáhat“, řekla paní Simona jako jednu z prvních vět. „Nadaci jsme založili asi před rokem, ale víčka sbíráme už dlouho. V současné době mám uskladněné už 3,5 tuny plastových víček," uvedla zakladatelka v srpnu letošního roku.

Policisté a občanští zaměstnanci Karlovarského kraje stále pomáhají. "Víčka sbíráme už téměř 5 měsíců. Někteří nosí pravidelně víčka do sběrných boxů, jiní do sběru zapojí celou rodinu nebo i mateřskou školku. Tento týden donesl policista pprap. Daniel Plos z obvodního oddělení Policie ČR na Rotavě pytel víček. Do sbírání zapojil celou rodinu, ta zase další lidi a stovky víček byly předány nadaci.

Velký pytel plný víček donesla také tento týden na sběrné místo policistka por. Mgr. Martina Štaifová z 2. oddělení obecné kriminality v Karlových Varech. S nasbíráním takového množství ji pomohly děti z mateřské školky v Karlových Varech," uvádí policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

Pomoci se rozhodli také policisté a občanští zaměstnanci z obvodního oddělení Policie ČR v Plesné. Ti mezi sebou vybrali finanční obnos, který darovali nadaci Andělská křídla naděje. Na jejich transparentní účet tak přilétla z Plesné částka ve výši 2 300 Kč.

Policisté a civilní zaměstnanci tak tímto podpořili nemocnou Natálku ze Starého Sedla (o osudu děvčátka a její nákladné léčbě jsme psali již ZDE: Natálka trpí od narození dětskou mozkovou obrnou. Přispět na nákladnou léčbu děvčátka můžete i vy).

"Jsme rádi, že sbírání víček má význam. Na podzim se podařilo Nadačnímu fondu Andělská křídla naděje odvézt náklaďák naplněný pytli plných víček. Celkem výkupna převzala 3 440 kg víček a při ceně 6 korun za kilogram se podařilo získat téměř 21 tisíc korun na pomoc tělesně a zdravotně postiženým dětem," uzavřela policejní mluvčí.

Více informací o nadačním fondu Andělská křídla naděje a o způsobu pomoci tělesně a zdravotně postiženým dětem i dětem trpícím závažným a dlouhodobým onemocněním, najdete ZDE: https://www.andelskakridlanadeje.cz/

Foto

2712natalka

Natálka trpí od narození dětskou mozkovou obrnou. Foto: Krajský úřad Karlovarského kraje

2712vicka1

2712vicka2

2712vicka3

2712vicka4

 Nemocnému děvčátku pomáhají i policisté z Karlovarského kraje. Víčka sbírají už pět měsíců. 4x foto: Policie ČR

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru