VIDEO: Šestitunová závodní monstra projela Mostem! Dívaly se stovky lidí
Závodní tahače na hlavní mostecké třídě. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Most – Samotní jezdci pozvali lidi na vrchol sezony na mosteckém autodromu, kde se jede tento víkend TOTAL Czech Truck Prix evropský šampionát okruhových tahačů. Přijeli za nimi spanilou jízdou až na náměstí. Podívaná přilákala davy lidí, kteří lemovali ulice a obklopili závodníky při autogramiádě.

Přítomné na náměstí přivítal výkonný ředitel společnosti AUTODROM MOST Ivo Diviš. „Jsem moc rád, že jste se opět dostavili v hojném počtu a pomohli nám vytvořit skvělou atmosféru. Jistě ji ocení i piloti těžkotonážních strojů, které vám osobně přijeli představit. Věřím, že se spolu uvidíme i v sobotu nebo v neděli v areálu autodromu, adrenalinové souboje truckerů, ale i jezdců dalších zajímavých sérií určitě budou stát za to,“ řekl mimo jiné.

Evropský šampionát tahačů je v polovině sezony, do té druhé jej uvede právě TOTAL Czech Truck Prix ve dnech 31. srpna a 1. září.

S výjimkou pětinásobného mistra FIA ETRC, Němce Jochena Hahna, který po šestnácti odjetých závodech suverénně vévodí průběžnému pořadí a má tak skvěle nakročeno k šestému titulu, je bodový rozdíl mezi jezdci na špici velmi těsný. Na domácím okruhu se bude chtít vytáhnout zejména Adam Lacko z týmu Buggyra Racing, jemuž zatím patří bronzová příčka. Na druhého Španěla Antonia Albaceteho ztrácí osm bodů, jeden jediný bod jej dělí od čtvrtého Maďara Norberta Kisse.
Doprovodný program nabídne také už potřetí přehlídku The Most Truck Festival, kam majitelé přihlásili na 100 kamionů, a to i amerických nebo historických. Tahákem pro diváky bude v sobotu i v neděli spanilá jízda účastníků festivalu po velkém závodním okruhu.

https://www.youtube.com/watch?v=0xrkBR5zBHA

Adrenalinový zážitek zájemcům zprostředkují taxijízdy v závodních speciálech na malém okruhu na polygonu nebo v terénních vozech na offroadové dráze. Kdo si chce vyzkoušet speciál Škoda Octavia Cup RS III na velkém okruhu, má jedinečnou příležitost v sobotu po ukončení programu jednotlivých závodních sérií. Motorkářskou show se speciálními efekty předvede po oba víkendové dny v polední přestávce na cílové rovince kaskadérská skupina Crazy Day.

Novinky čekají nejmenší návštěvníky, a to wipe-out či air born. Při první z nich děti musejí přeskočit otáčecí rameno, jež se točí stále rychleji, druhou je nafukovací raketa, která zájemce vynese do několikametrové výšky. Děti se také mohou svézt na centrifuze, řetízkovém kolotoči nebo využít tradičního zázemí s prolézačkami, houpačkami a skákacím hradem na dopravním hřišti, kde jim hostesky zapůjčí zdarma také kola, tříkolky, odrážedla i přilby.

Hlad a žízeň návštěvníci zaženou v restauraci v paddocku autodromu či u stánků, jež budou rozmístěny po celém diváckém svahu. Vybírat si mohou z rozmanité nabídky teplých i studených nápojů a piva tradiční tuzemské značky Prazdroj.
K závodnímu víkendu patří neodmyslitelně i doprovodný program. Nabídne na diváckém svahu Truck Festival, což je sraz a výstava kamionů, či taxijízdy v upravených speciálech a offroadových vozech.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru