Ze skály u Slaného se líhne drak. Vyrábí ho Cimrman
Daniel Cimrman v lese u Knovíze čistí jezírka a do skály tesá draka.
Zajímavosti

Středočeský kraj, Knovíz - Je vyučený kuchař-číšník, otec tří dětí. Daniel Cimrman v lese u Knovíze čistí jezírka a do skály tesá draka. Má dokonce doma syna, Járu Cimrmana. Vše dělá zdarma a pro své potěšení.

„Vše začalo zhruba před rokem a půl. Rozmýšlel jsem, jak naplnit smysluplně svůj čas a zároveň uspokojit potřebu se i umělecky vyjádřit. A tak při procházce lesem, kousek od domu kde bydlím, jsem se rozhodl obnovit bývalé jezírko. K němu záhy přibylo i jedno nové a hezké místo k odpočinku s lavičkou,“ uvedl Daniel Cimrman. To trvalo přes rok.

Jen vysekat a vyčistit prostor od náletových křovin, zbavit původní historické jezírko bahna a prohloubit ho dalo moc práce. „Na vše jsem sám a jsem tu každou volnou chvíli po práci i o víkendech. Vše jen ručně bez techniky. Všiml jsem si vyvěrajícího pramene kousek vedle a to byl impuls pro jezírko druhé. Do budoucna bych rád vyčistil bývalé koryto potůčku a snad se mi podaří ho obnovit. Dnes už v těchto vodách plavou i rybky a lidé na procházce se zde rádi zastaví,“ říká s úsměvem na tváři Daniel Cimrman.

Drak, to je jiný příběh. Kolem této pískovcové skály, dnes už místní amatérský umělec chodil občas na procházku, vadilo mu, že je někým nevhodně pomalována a tak se rozhodl ji očistit. Při té práci v jejím tvaru spatřil skrytého draka a rozhodl se mu pomoc ven. Vzal do ruky nářadí, co posbíral doma a pustil se do něčeho, co nikdy nedělal. Čtyři měsíce práce a ještě asi měsíc na dokončení je potřebný čas na draka i se svou jeskyní. O kousek dál bude dinosaurus, jehož hlava už teď podle tvůrce vykukuje ze skály.

„Našel jsem konečně to, co jsem celý v životě hledal. Věnuji tomu každou volnou chvilku a mnohdy zapomenu na čas i na jídlo. Opravdu mě tato tvorba pohltila,“ nadšeně líčí Daniel Cimrman. Jak se dostat k jezírkům nebo k drakovi? Z Knovíze odbočíte směr Želenice, za posledním domem vlevo je polní cesta a po pár metrech okraj lesa s rozcestím. Doleva k drakovi doprava k jezírkům. Přijďte se podívat, láká Cimrman.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru