Vlci v Českém Švýcarsku vyvedli mláďata. Nových přírůstků je nejspíš šest
Zdroj: www.npcs.cz
Zajímavosti

České Švýcarsko - Pravděpodobně šest mláďat vyvedli v severovýchodní části národního parku České Švýcarsko vlci ze smečky, jejíž teritorium sem přesahuje z oblasti Šluknovska. Vlčata zachytila fotopast nainstalovaná v rámci monitoringu, který zde ve spolupráci se správou národního parku zajišťuje Česká zemědělská univerzita.

Snímky nesou datum 24. 7. 2022, vznikly tedy v den, kdy na opačné straně chráněného území propukl lesní požár. Oblast s výskytem vlků ohněm zasažena nebyla. Mláďata jsou postupně zachycena na sekvenci několika snímků, počet vlčat tedy je poměrně obtížné stanovit. Odborníci z České zemědělské univerzity se, na základě dalších shromážděných poznatků, přiklonili ke konečnému počtu šesti mláďat.

Reprodukce vlků přímo na území národního parku České Švýcarsko byla poprvé zaznamenána v roce 2021, kdy videozáznam z fotopasti potvrdil tři vlčata. Jednalo se však o jinou smečku, mající do národního parku přesah ze západních Lužických hor.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru