Ústecký kraj spouští novou aplikaci Můj život po škole. Pomůže s výběrem budoucího povolání
Ilustrační foto
Zajímavosti

Ústecký kraj - Ústecký kraj spouští novou webovou aplikaci Můj život po škole. Jedná se o podpůrný nástroj pro kariérové poradenství na základních a středních školách, který poskytuje přehledné informace o jednotlivých povoláních přizpůsobené regionálnímu trhu práce a nabízí základ finanční gramotnosti. Vznik aplikace inicioval Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Ústeckého kraje.

Tato webová aplikace poskytuje žákům základních a středních škol přehledné informace o různých povoláních a seznamuje je s výší životních nákladů. Žáci tu najdou informace o náplni práce, výdělcích, uplatnění a vhodném vzdělání pro jednotlivé profese. Aplikaci využijí také pedagogové a výchovní poradci coby nástroj pro zatraktivnění výuky, zdroj aktuálních informací z trhu práce a možný výstup kariérového poradenství.

„Můj život po škole je zábavná, intuitivní a vhodně zpracovaná aplikace pro žáky, kteří přemýšlí o své budoucnosti. Výhodou je, že děti s aplikací pracují samy, mohou se sem opakovaně vracet a zkoušet různé varianty. Na jednom místě získají informace o možnostech studia i perspektivě budoucího zaměstnání a finančním ohodnocení. Jedním z hlavních cílů bylo také pomoci udržet mladé lidi v našem kraji a ukázat jim, že zde najdou uplatnění,“ vysvětlila Zdenka Vachková, předsedkyně výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost.

„Díky souboru otázek má tato aplikace pomoci žákům při výběru té nejideálnější školy. Je jedno, zda mají představu o svém budoucím povolání či nikoliv. Součástí je i informace o výdělku v daném povolání v Ústeckém kraji a finanční část. Ta odpoví na otázku, jak umí děti hospodařit s penězi. Aplikace má sloužit žákům, rodičům, odborné veřejnosti i kariérovým poradcům,“ doplnila Jindra Zalabáková, radní pro oblast školství, mládeže a sportu.

Aplikace je od 1. září 2023 plně funkční a může tak sloužit v novém školním roce 2023/2024 žákům základních a středních škol v rozhodování o budoucím profesním zaměření a pedagogům pro využití ve výuce. Najdete ji na https://www.mujzivotposkole.cz/.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru