Zdroj: Město Most
Zajímavosti

Most – Eiffelova věž. Symbol Paříže a letošních olympijských her se bude majestátně tyčit i v Česku. Dvanáct metrů vysoká replika ikonické stavby vyroste přímo u jezera Most, kde bude ozdobou Olympijského festivalu (26. července až 11. srpna). Vyrobena bude z unikátního materiálu, který ještě nikdo nikdy pro podobný projekt nepoužil! Nejde o aprílovou zprávu. 

Proč se letos v létě postaví Eiffelova věž zrovna v Mostě? „Olympijské hry budou v Paříži a cílem Olympijského festivalu u jezera Most je přenést skvělou atmosféru her našim fanouškům v České republice. A my ji chceme přenést se vším všudy, tedy i s ikonickou stavbou, jakou Eiffelova věž je. Děláme takový Most do Paříže,“ řekla Naďa Černá, projektová ředitelka Českého olympijského výboru.

Česká Eiffelovka vzniká z originálního materiálu oPET, což je zcela recyklovaný plastový odpad vylovený z oceánu. Přes 1500 dílů, ze kterých bude Eiffelova věž u jezera Most složena, se vyrábí kompletně 3D tiskem. „Tento projekt je pro nás velká výzva. Bude to jeden z největších 3D objektů, co kdy vznikl. Celý proces tvorby Eiffelovky zabere přes tři měsíce,“ prozradil Jan Hřebabecký, zakladatel společnosti 3DDen.

Olympijský festival u jezera Most nabídne letos v létě návštěvníkům kromě unikátní kopie Eiffelovy věže i možnost vyzkoušet si přes padesát sportů, fandit našim olympionikům v největší fanzóně či poprvé v historii festivalu přespat ve speciálním Olympijském kempu.

A to není vše! Po návratu z Paříže čeští olympionici zamíří rovnou za fanoušky k jezeru Most a dojde na tradiční a velice oblíbené emotivní přivítání. Na festivalu se budou návštěvníci setkávat a sportovat i s ambasadory akce olympijskými medailisty oštěpařkou Barborou Špotákovou a skifařem Ondřejem Synkem. Navíc se budou moci vyfotit po celou dobu konání Olympijského festivalu i s maskotem her v Paříži 2024 roztomilou oživlou čepicí Phryge.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru