ČR – Mzdy zaměstnanců na provozních pozicích v obchodech řetězce Albert se od ledna zvýšily v průměru o osm a půl procenta. Někteří prodavači a pokladní si ale polepší až o dvacet procent!

2901albert1

Prodejna Albert. Foto: Ministerstvo práce a sociálních věcí

Vyplývá to z vyjádření řetězce po návštěvě ministryně práce a sociálních věcí Michaely Marksové, která zavítala na pracovní jednání na jednu z prodejen. Ministryně tam hovořila se zástupci odborů i firmy o mzdách a pracovních podmínkách zaměstnanců.

Společnost Ahold vlastnící prodejny Albert navýšila od prvního ledna mzdy provozním zaměstnancům v průměru o 8,5 procenta. Nejvíce si polepšili prodavači a pokladní, jejich průměrné zvýšení základních mezd dosáhlo téměř 10 %. „Řada z nich má mzdy navýšené až o 20%. Také v letošním roce pokračujeme v programu variabilních odměn, který jsme zavedli vloni. V uplynulém roce průměrná mzda provozních zaměstnanců v našich obchodech zvýšila o 11,7 %," řekl za Albert ředitel lidských zdrojů Ctirad Nedbálek.

Albert je s téměř 17 tisíci zaměstnanci jedním z největších soukromých zaměstnavatelů v České republice.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru