VIDEO: Ohromný zájem o Kozí dráhu! Stovky lidí si nenechaly ujít po 10 letech návrat vlaků na podkrušnohorskou trať
První vlak přijel na nádraží v Telnici. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Telnice, Děčín – Po deseti letech se vrátily vlaky na takzvanou Kozí dráhu. Jde o trať mezi Oldřichovem u Duchcova a Děčínem. Vlaky Podkrušnohorského motoráčku budou zatím jezdit jen v úseku mezi Děčínem a Telnicí.

Turistická linka bude obsluhována od dubna do konce října vždy o víkendech a svátcích, pojedou vždy čtyři spoje. Provoz vlaků bude podporovat Ústecký kraj částkou více než dva miliony korun ročně.

Na zahájení provozu přišly stovky lidí. Nádraží v Telnici stejně jako první spoj po mnoha letech byly zaplněné. „Znamená to, že o Kozí dráhu je zájem. Zároveň je nutné říci, že to není konec, že je nutné bojovat za její prodloužení minimálně do Krupky a potom dál do Oldřichova, aby to mělo smysl turistický i dopravní,“ uvedl náměstek hejtmana Ústeckého kraje Jiří Řehák.

https://www.youtube.com/watch?v=fv8tCOYoE98

Oprava jednokolejné regionální trati začala v loňském roce. Opravovaly se mostky, propustky a měnily některé pražce. Pravidelný provoz na trati skončil v roce 2007. Obce podél dráhy potom ještě několik let objednávaly turistické vlaky.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru