TIP NA VÝLET: Slavětín má novou naučnou stezku. Je věnovaná místnímu rodákovi Konstantinu Bieblovi
Foto: městys Slavětín
Výlety

Slavětín - Od 13. října 2022 se v uličkách městyse Slavětín na Lounsku a v jeho blízkém okolí můžete potěšit mnoha zajímavostmi, které se dočtete při prohlídce nové Naučné stezky Konstantina Biebla.

„Podobně jako Peruc, Radonice, Koštice, Křesín a další obce v našem sousedství má i Slavětín svou pozoruhodnou a bohatou historii, archeologické nálezy, významné kulturní a umělecké památky i okouzlující přírodní okolí. Devět zastavení stezky a jednu samostatnou informační tabuli v osadě Kystra spojuje osobnost a poezie slavětínského rodáka – básníka Konstantina Biebla,“ uvedl starosta městyse Slavětín Jaroslav Jandl.

Přibližně 7,5 km dlouhá trasa vede pestrou krajinou polí, luk a lesů mezi Slavětínem a Perucí a nabízí výhledy na široké panorama oblasti dolního Poohří a Českého středohoří.

„Ne všechny zajímavosti, které stojí za pozornost návštěvníků, se nám na tabule vešly. Proto bude mít stezka i vlastní webovou stránku: www.slavetin.info/naucna-stezka, která se zatím připravuje. Webová stránka nejen umožní dozvědět se více, ale lidé se přímo můžou stát jejími spolutvůrci a sdílet tu své archivní materiály i znalosti,“ vysvětlil starosta.

Stezka návštěvníky zavede také do míst, o které pečuje městys Slavětín a nebo, které vznikly na základě dobrovolné práce místních občanů ve spolupráci s Okrašlovacím spolkem Slavětín. Autorem textů na informačních tabulích je Daniel Razím, zhotovitelem cedulí je Vladimír Kraus .

„Neváhejte se vydat se na výpravu s noblesním a charizmatickým průvodcem Kosťou Bieblem. Těšíme se na Vaši návštěvu!“ zve návštěvníky Jaroslav Jandl.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru