Gratulace! Nohejbalisté ze Žatce udrželi extraligu
Nohejbalisté ze Žatce udrželi extraligu. Foto: město Žatec
Sport

Žatec - Nohejbalisté Žatce budou hrát nejvyšší soutěž, extraligu, i v příštím roce. Rozhodl o tom třetí zápas baráže, v němž Žatečtí v pondělí odpoledne porazili na domácích kurtech na Mládí svého prvoligového rivala Český Brod poměrem 5:2.

Po domácí výhře 5:2 minulý víkend prohrál Žatec v neděli v Českém Brodě odvetu 4:5, a tak se muselo hrát třetí utkání opět v Žatci. Domácí se rychle dostali do vedení 3:0, když své duely vyhráli bratři Ondřej a Petr Vítové, po nich dvojice Vojtěch Sýs a Jaroslav Kovařík a vzápětí i trojice Ondřej Vít – Petr Pinkr – Jaroslav Zlatohlávek. Všechny tři duely skončily poměrem 2:0, ale úplně jasné zápasy to nebyly. Domácí prokázali v několika koncovkách setů lepší nervy a přálo jim i štěstí.

To se od Žatce odvrátilo při dalším duelu trojek a hosté snížili na 3:1. Vzápětí ale přišel singl a při něm „školení“ českobrodského soupeře od domácího Ondřeje Víta. „Český Brod zkouší při třetím utkání třetí variantu v singlu,“ upozornil bohatou diváckou návštěvu domácí hlasatel. Už za několik minut přitom hlásil čtvrtý domácí bod. Poté se ale jasný zápas zadrhl, když domácí prohráli další trojku. Rozhodující pátý bod ale poté získala trojice Petr Vít – Vojtěch Sýs – Jaroslav Kovařík a domácí hráči i diváci mohli slavit.

Za zmínku určitě stojí i několik momentů fair-play, když hosté přiznali dotek sítě nebo domácí Petr Vít opravil rozhodčí, kteří chybně hlásili aut. Domácí i kvůli tomu ztratili jeden set, ale získali sympatie. A potvrdili, že nohejbal je pořád krásná, poctivá, amatérská zábava. V podání Žatce navíc stále extraligová! Nohejbal je tak stále jediný sport, který se ve městě hraje na nejvyšší domácí úrovni.

Tomáš Kassal

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru