OBRAZEM: Nechranice patřily o víkendu sportovcům, konal se tam tradiční Hopman triatlon
7x foto zdroj: Hopman triatlon
Sport

Nechranice – O víkendu se konal už osmý ročník Hopman triatlonu. Jedná se o tradiční prázdninový závod pro začínající i zkušené triatlonisty. Pořádal ho Hopman team Žatec v Kempu Nechranice ve Vikleticích.

Tradičně se závodilo na trati olympijského triatlonu 1.5 km plavání, 40 km cyklistiky a 10 km běhu a kratší trati sprint triatlonu 0,75 km plavání, 20 km na kole a 5 km běhu. V nádherném letním počasí se sjelo více než 170 závodníků z celé České republiky i několik zahraničních triatlonistů. Na start se opět postavila řada zkušených ale i začínajících triatlonových závodníků. Před startem hlavního závodu proběhl minitriatlon pro nejmenší, který úspěšně zdolalo více než 50 dětí.

Před velkým počtem diváků triatlonisté předváděli výborné výkony. Celkovými vítězi na trati olympijského triatlonu se stali Petr Veselý z Teplic ve vynikajícím čase 1:59:50 před lounskými závodníky Víťou Vondrou a Honzou Wainerem. Kategorii žen ovládla Markéta Cibulková z Berouna v čase 2:15:32. Na trati sprint triatlonu zvítězili Lukáš Imríšek a Barbora Šturmová z Plzně.

Opět byli vidět i domácí borci z pořádajícího teamu. Na stupně vítězů se probojovaly ve sprintu žen Kateřina Hornová a mezi muži vybojoval medailové umístění v olympijském triatlonu stříbrný Filip Urban. V kategorii dorostenek zvítězila elitní žatecká plavkyně Lenka Bešíková. Novinkou byl závod kombinovaných štafet, ve kterém domácí pořadatelská štafeta ve složení Mirek Urban, Michal Schmidt a Martin Ševčík obsadila druhé místo.

„Velké poděkování za hladký průběh celého závodu patří všem dobrovolníkům. Hlavně oni vytváří tu správnou atmosféru a mají největší zásluhu na velké popularitě této sportovní akce. Už teď se všichni mohou těšit nejen na Hopman triatlon 2022, ale i další sportovní akci Hopman teamu Žatec, kterou bude tradiční předvánoční Adventní běh ve městem Žatec,“ napsal ředitel závodu Miroslav Urban.

foto

0707triatlon2

0707triatlon

0707triatlon3

0707triatlon4

0707triatlon5

0707triatlon6

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru